Koronainformasjon
green arrow
instagram

Ann-Helen Moen og Liv Glaser

Ann-Helen Moen og Liv Glaser Ann-Helen Moen og Liv Glaser
Fredag 5. februar
kl. 19:00
STED:
Storsalen, Venskaben
PRIS:
Fra 330,-
Forside / Program / Ann-Helen Moen og Liv Glaser

Ann-Helen Moen og Liv Glaser

Klassisk på Venskaben får lanseringskonsert for helt ny CD.

Det er det en stor glede for Asker kulturhus å være vertskap for lanseringen av Ann-Helen Moen og Liv Glasers nye CD. Gjennom 5 års samarbeid har de jobbet med utviklingen av sitt felles Mozart-prosjekt. På Venskaben i mai er vi heldige å få oppleve selve resultatet fra denne plateinnspillingen, personlig presentert av utøverne selv.

Det er knyttet stor spenning til innspillingen – ikke helt uten grunn: Liv Glaser er blitt et begrep for norske musikkelskere. Helt fra debuten i 1960 er hun blitt regnet blant den norske klaverelite, med utallige konserter og opptredener i radio og TV. Hun har turnert Norge på kryss og tvers og gitt konserter i Europa, Midtøsten og Asia. I 2018 ble hun utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for norsk musikkliv.

Sopran Ann-Helen Moen er kjent for sine musikalske tolkninger av et bredt repertoar som spenner fra tidligbarokk til de store romantiske komponistene og samtidsmusikk, på såvel konsert- som på operascenen. Hun er kanskje særlig kjent for sine Mozart-tolkninger, og da spesielt for sin Donna Anna (Don Giovanni). Hun gjorde seg også bemerket som Solveig i Peer Gynt under NRKs storsatsing Grieg minutt for minutt og er i det hele tatt blant våre mest celebrerte sangere.

Liv Glaser skriver selv: - For nøyaktig 5 år siden ble Ann-Helen Moen og jeg ”spleiset” i programmet til Mozart-festivalen i Fredrikstad. Siden den gang har vi samarbeidet – med Mozart! – i  ulike konsertsammenhenger og festivaler som Ringve Museum, Grieg-festspillene og Oslo Kammermusikkfestival. Etter hvert vokste det frem et ønske om å lage en plate. Det var ikke så lett å få til, da Ann-Helen er en ettertraktet sanger her i Norden og Europa for øvrig – og min pensjonist-tilværelse har heller ikke ”ligget” på latsiden! Men nå er opptakene i boks, og vi gleder oss til å presentere vårt utvalg Mozart-sanger, ”Freundstücke” på Venskaben i mai!

Praktisk info: Storsalen er lokalisert på Venskapen i Askerveien 41, rett ved siden av Asker rådhus. NB. Kjøpte billetter refunderes ikke.
Klassisk på Venskaben

Tradisjonen med en egen konsertserie med klassisk musikk i Asker strekker seg til langt tilbake, og vi er veldig bevist på at vi ønsker å tilby det lokale publikummet i Asker ett klassisk program med høy kunstnerisk kvalitet i hver sesong.

Vi har invitert inn pianist Thormod Rønning Kvam som gjestekurator, som tross sin unge alder allerede har lang erfaring med konsept- og publikumsutvikling fra flere nasjonale nysatsinger innen klassisk musikk.

Vårens klassiske program består av fire konserter, og vi tilbyr en abonnementspris ( 4 til prisen av 3 ) for alle fire konsertene kan du kjøpe ved å klikke denne linken