Historie om et ekteskap

Del på:

Geir Gulliksens kritikerroste og omdiskuterte roman blir til teater denne høsten.

Hva skjedde?

Timmy og Jon lever et behagelig liv sammen, de har barn, et trygt, fint hjem og et godt sexliv. Sammen har de skapt en virkelighet av sine drømmer. Kanskje kan man si de har alt man ønsker seg?

Likevel forelsker hun seg i en annen, og han sitter alene igjen. Huset med livet deres stilner. Bordet de satt rundt. Familien. Hva skjedde egentlig? Hun kan ikke svare ham. Så han forestiller seg hva som skjedde. Med henne.

Geir Gulliksen går uredd inn i kjærlighetens psyke. Han bretter ut spillet som fører, ubønnhørlig, mot slutten, mot det utenkelige, det vi alle frykter.
Gulliksens tekst leter med lupe etter alle de små og store hendelsene, følelsene og tankene som gjør at kjærlighet oppstår og tar slutt. For selv om vi er, og oppfører oss annerledes enn Jon og Timmy så er utfordringen den samme: hvorfor er det så vanskelig å holde liv i kjærligheten med den vi elsker?

Anders T. Andersen iscenesetter en av Norges mest omtalte bøker fra i fjor – som blant annet førte til en nominasjon til Nordisk Råds litteraturpris. I rollene som Timmy og Jon møter vi Nationaltheatrets Petronella Barker og Jonas Sjöqvist, til daglig ansatt ved Folkteatern i Gøteborg. Det musikalske lydbildet tolkes av Tuva Livsdatter Syvertsen og videodesign/foto er ved Per Maning.

Historie om et ekteskap har urpremiere på Brageteatret 6. oktober 2017. Forestillingen skal på turné i Buskerud og omegn, før den avslutter med gjestespill ved Nationaltheatet i uke 49

Historie om et ekteskap er produsert av Brageteatret i samarbeid med Nationaltheatret.
Medvirkende:
Regi: Anders T. Andersen
Skuespillere: Petronella Barker, Jonas Sjöquist og Silje Storstein
Musiker/sanger: Tuva Syvertsen
Fotograf/Videodesigner: Per Maning
Varighet: ca 1.20 min uten pause.


  Kjøp billett
 • Torsdag 12. oktober kl. 19.30 - 21.30 Kjøp
 • Sted Multisalen
 • Aldersgrense Passer for voksne
 • Ordinære priser
 • Voksen Pris 400,-
 • Student Pris 275,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Les mer om kjøp av gavekort