Klassisk: Håvard Gimse

Del på:

Håvard Gimse er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Da Gimse i tenårene begynte å spille offentlige konserter, var det gjerne et generelt råd fra både musikkprofessorer og arrangører at man skulle unngå altfor mange «kjente verk» i programmeringen. Et verk som Beethovens «Måneskinnsonate» ble regnet som en «sviske»; den var opplest og vedtatt som «for mye spilt» og derfor valgte de fleste studenter heller å lære seg mindre kjente verker, for på den måten å la publikum få litt variasjon i hva de hørte.

I dag er denne problemstillingen helt uaktuell, -Gimses opplevelse av å reise rundt og holde konserter, også på de store stedene, er at publikum faktisk er sulteforet på de mest kjente verkene av de kjente komponistene, og i vårt eget land har det helt siden kringkastingsmonopolet ble oppløst, vokst opp flere generasjoner mennesker som aldri har hørt feks Beethovens «Patetique» eller «Stormen».

Pianisten Håvard Gimse er blant de få norske utøvere som har gjort seg gjeldende på flere av de viktige scenene internasjonalt, og han har bl.a spilt i Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Konzerthaus (Berlin) samt i de store konsertsalene i byer som Tokyo og St.Petersburg. I sommer vender han igjen tilbake til berømte Wigmore Hall i London. Gimses Beethoven-turné, hvor han introduserte musikken og fortalte om Beethoven med stor faglig innsikt og humoristisk sans, var en meget stor suksess. Konsertene var veldig godt besøkt, både fordi Gimse er en kjent og kjær figur i norsk musikkliv, og fordi konseptet var spennende og appellerte til et bredt publikum.

Multisalen

Onsdag 31. oktober

klokken 19:30

Nummererte sitteplasser

Billetter er i salg!

 


  Kjøp billett

 • Onsdag 31. oktober kl. 19.30 - 21.00 Kjøp
 • Sted Multisalen
 • Aldersgrense Passer for alle
 • Ordinære priser
 • Alle Pris 330,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Kjøp gavekort her