Klassisk: Oslo Camerata og Catharina Chen

Del på:

Vi gleder oss til å presentere et samarbeid mellom en av våre fremste unge norske fiolinister og Oslo Camerata

«Fiolinisten Catharina Chen og Oslo Camerata ønsker velkommen til en kveld litt utenom det vanlige!
Konserten er tilegnet uttrykket ‘Anima’ – intensjonen er å gi publikum en helhetlig opplevelse utover det rent musikalske.

Programmet er variert med musikk fra flere epoker, presentert med visuelle elementer som lys og kostymer.»

Catharina Chen er blant våre fremste unge norske fiolinister. Som tidenes yngste, ble hun ansatt som 1. konsertmester ved Den Norske Opera og Ballett i 2012. Catharina begynte å spille fiolin hos sin far da hun var 5 år gammel. Hun trådte sine barnesko på Barratt Due musikkinstitutt hvor Alf Richard Kraggerud og Stephan Barratt-Due var hennes lærere. Senere studerte hun ved Temple University i Philadelphia hvor hun fullførte sin mastergrad i 2009.
Hun har blitt velkjent i Norge gjennom flere TV- og radioprogrammer. Hun er en allsidig kammermusiker og har vært solist med alle de store symfoniorkestrene i Norge. I utlandet har hun spilt i anerkjente konserthus som Carnegie Hall, Mozarteum Salzburg og Concertgebouw i Amsterdam, samt vært solist med orkestre i Kina og USA.   Catharina Chen er den yngste musikeren som har mottatt Oslo bys kunstnerpris (2004) I 2014 var hun konsertmester for Oslo Camerata ved et prosjekt med stjerne-fiolinisten Julian Rachlin som solist.

Oslo Camerata (OC) har sitt utspring i Barratt Due musikkinstitutt (BD) og er «Ensemble in Residence» ved instituttet. Stephan Barratt-Due er orkesterets kunstneriske leder.
Orkesteret har fra starten i 1998 gjort seg bemerket, ikke minst gjennom hyppige utenlandsturneer til anerkjente festivaler og konsertsaler i en rekke land i Europa, samt India, Mexico og Brasil. I Norge har OC gjestet flere festspill og festivaler, gjort turneer for Rikskonsertene og produksjoner for NRK TV, bl.a. Haydns cellokonsert med Truls Mørk.
Kritikere nasjonalt så vel som internasjonalt fremhever ofte orkesterets energiske og friske spillestil kombinert med høyt kunstnerisk nivå. Orkesteret består av profesjonelle musikere og utvalgte topptalenter som gjennom dette får uvurderlig profesjonell erfaring.   Fremragende solister med opprinnelse i BD-miljøet knyttes til orkesteret som ledere og solister ved de såkalte «Alumni-prosjektene». Gjennom årene har orkesteret samarbeidet med musikere som Truls Mørk, Misha Maisky, Julian Rachlin, Ivry Gitlis, Jeremy Menuhin, Henning Kraggerud, Iskandar Widjaja, Christian Ihle Hadland, Per Arne Glorvigen og Ole Edvard Antonsen.  OC har gjort flere kritikerroste innspillinger for plateselskapet Naxos International, samt innspillinger for de nettbaserte selskapene ContraClassics og Music in Motion. Musikkfilmen Kreisler-Kraggerud er utgitt som DVD på Naxos.


  Kjøp billett

 • Onsdag 25. oktober kl. 19.30 - 21.00 Kjøp
 • Sted Multisalen
 • Aldersgrense Passer for alle
 • Ordinære priser
 • Voksen Pris 330,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Kjøp gavekort her