Kunstvandring: kurator Bjørn Hatterud

Del på:

Etter foredraget blir det finissage og omvisning på utstillingen med Joronn Sitje og Jana Winderen

Versus 2 er den andre utstillingen i en utstillingsrekke som foregår over flere år og er et samarbeid mellom kuratorene Bjørn Hatterud / Per Gunnar Eeg – Tverbakk og Trafo Kunsthall. Som tittelen antyder så setter kuratorene to kunstnerskap ved siden av hverandre og lar de belyse hverandre. Den første Versus tok for seg den avdøde kunstneren Jørleif Uthaug og videokunstneren Tor Jørgen van Eiijk. Begge marginalisterte og glemte kunstnerskap som har fått et løft etter denne utstillingen. Kuratorene har en egen evne til å få frem det beste i hvert kunstnerskap og vise fellesnevnere på tvers av generasjoner og uttrykk. Joronn Sitje ( 1897 – 1982 ) fra Asker var en norsk kvinnelig maler som ble satt pris på i sin samtid og betegnet som en stor begavelse. Hun hadde en omfattende reisevirksomhet og tilbrakte b.la flere år i Kenya. En frisk koloritt og en annerledes motivkrets gjør henne unik i norsk sammenheng.

Jana Winderen  ( f. 1965 ) er en norsk musiker og samtidskunstner som har et stort internasjonalt nedslagsfelt og har hatt presentasjoner på bla.på MOMA i NYC og Stedelijk Museum i Amsterdam. I tillegg til et vell av performancer, soloutstillinger, stedspesifikke installasjoner og filmmusikk. Hun er kanskje mest kjent i Norge for verket hvor vi hører lyden av  en smeltende bre. Sitje og Winderen har begge til felles en utradisjonell og uredd tilnærming til kunst og til nye steder.

Bjørn Hatterud er frilanskritiker, kulturskribent og kurator. Han lager også eksperimentell elektronisk musikk. Han har tidligere vært kurator for  utstillingen med Kristian Skylstad og Maja Ratkje på Trafo Kunsthall og Versus 1 samme sted med Jørleif Uthaug og Tor Jørgen van Eijk.


    Gratis

  • Søndag 19. november kl. 14.00 - 15.00 Gratis
  • Sted Asker bibliotek
  • Aldersgrense Passer for voksne
  • Dette arrangementet er gratis.

    Gavekort Kjøp gavekort her