Varig vind – Med Lars Klevstrand

Del på:

“Om han er borte, så lever’n lell” En forestilling bygd på Erik Byes viser og tekster

Lars Klevstrand åpner i denne forestillingen opp for det rike vise- og tekstmaterialet som denne på alle måter ruvende skikkelsen etterlot seg. Tittelen har han hentet fra en Byetekst om Henrik Wergeland der han skriver: “Han ble for landets liv en varig vind”. Det kan man saktens si om Erik Bye også, og den vinden var og er varm!

I forestillingen gir Lars oss et tverrsnitt av alt det rike stoffet Bye etterlot seg; fra udødelige “Anna Lovinda” til hans siste hilsen til oss: “Drøm”. Det gis dermed også et bilde av de mange komponistene han omga seg med – inklusive Lars selv. Lars fikk Erik Byes første visebok, “Venners viser og egne vers” til jul allerede i 1964, og denne boka åpnet for ham et helt univers av datidens nyskrevne norske viser, samt hans egne “slagere”. De var til gjengjeld for landeplager å regne! Lars kaller gjerne denne boka “min første bibel”; en øre- og døråpner som rett og slett ga retning for hans yrkesvalg!

Med på laget har Lars to musikere som har stått ham bi i mange sammenhenger, ja, Carl Morten Iversen er bassisten på Lars’ første LP fra 1968, der Byes udødelige “Gå til Onkel” er med! Rune Klakegg, som også har vært en bjelke i Lars’ musikalske liv, bidrar på piano, trekkspill og altklarinett.

 


  Kjøp billett

 • Torsdag 26. oktober kl. 19.30 - 21.00 Kjøp
 • Sted Multisalen
 • Aldersgrense Passer for alle
 • Ordinære priser
 • Voksen Pris 220,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Kjøp gavekort her