Vashti Bunyan (UK) + Daniela Reyes

Del på:

Den britiske sangeren Vashti Bunyan gjør en av sine sjeldne konserter i Asker kulturhus.

Den britiske sangeren Vashti Bunyan gjør en av sine sjeldne konserter akkompagnert av gitaristen Gareth Dickson i Asker kulturhus søndag 18.mars.

Bunyan debuterte i 1965 med singelen «Some Things Just Stick In Your Mind», skrevet Mick Jagger og Keith Richards, uten at den fikk spesielt mye oppmerksomhet. Hun flyttet fra London til en øy på Skottlands vestkyst hvor ikke ukjente Donovan hadde ambisjoner om å etablere en kunstnerkoloni, med hest og vogn, en hund og en kjæreste. Underveis skrev hun på det som skulle bli debutalbumet «Just Another Diamond Day», produsert av legendariske Joe Boyd og utgitt i 1970. Men den store kommersielle suksessen uteble også denne gang, og Bunyan forlot musikkindustrien og valgte heller å vie tiden sin til familien. Men i 2000 ble Vashti Bunyan for alvor gjenoppdaget etter nyutgivelsen av den 30 år gamle debuten, et album har i dag fått klassikerstempel. Oppmerksomheten inspirerte henne til å lage musikk igjen, og i 2005 kom oppfølgeren «Lookaftering», som fikk massiv oppmerksomhet og flotte kritikker.

Etter dette gjorde hun også sine første turneer. Hun har spilt i Norge to ganger før, under Quart i 2006 og i Drammen i 2015. Fædrelandsvennen skrev om konserten i 2006: «Særlig i fremste rad i Hallen ble det tåredryppende da den britiske artisten leverte sin unike akustiske musikk. – Jeg var rørt til tårer. Flere gråt under konserten, sier en mann som helst vil være anonym overfor fvn.no.»

Her til lands er hun også gjort kjent av Moddi, som fikk en hit med Bunyans kanskje mest kjente sang «Togsang» («Train Song»). I 2014 kom Bunyans tredje album «Heartleap», som har blitt skrevet, arrangert og innspilt av henne selv i hjemmestudioet i Edinburgh i løpet av de siste sju årene.

SUPPORT: DANIELA REYES

Under årets by:larm festival var det én artist som ble dratt fram av de internasjonale mediagigantene VICE og Telerama: Daniela Reyes. Rost for sin særegenhet og sitt lekende samspill med publikum imponerte Danielas 3(!) opptredner under festivalen ved å være både rørende, humoristiske og imponerende. Daniela Reyes kobinerer det uskyldige med det mektige i hennes ærlige, akkustiske opptreden. Ved bruk av loopstasjon skaper Daniela et bredt lydlandskap med akkordion, gitar, fotbass og hennes enestående stemme, og tilsammen skaper dette et barnslig, men tankefult univers. Uten å ha utgitt noe musikk har Daniela allerede rukket å få mye oppmerksomhet på grunn av hennes sjarmerende liveopptredner. På tross av hennes unge alder har Daniela delt scene med en rekke store navn, som blandt annet Donkeyboy, Isac Elliot og Sondre Justad. I tillegg har Danielas unike stemme allerede imponert tilskuere på blandt annet by:Larm, Hvalstrandsfestivalen, UKM Landsfestivalen, OverOslo og Miniøya.

Unummererte sitteplasser.
Konsertstart klokken 19.30.


  Kjøp billett

 • Søndag 18. mars kl. 19.30 - 21.30 Kjøp
 • Sted Multisalen
 • Aldersgrense Passer for alle
 • Ordinære priser
 • Voksen Pris 300,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Kjøp gavekort her