Koronainformasjon
green arrow
instagram

Brødre & Søstre / Brothers & Sisters – NIE 20 Years

Brødre & Søstre / Brothers & Sisters – NIE 20 Years Brødre & Søstre / Brothers & Sisters – NIE 20 Years
Torsdag 26. august - fredag 27. august
Se alle forestillinger
STED:
Teatersalen, Asker kulturhus
PRIS:
Fra 100,- til 200,-
Forside / Program / Brødre & Søstre / Brothers & Sisters – NIE 20 Years

Brødre & Søstre / Brothers & Sisters – NIE 20 Years

Katrine flytter til et nytt sted. Et sånt sted det finnes mange av. Et sted hvor noen hus er røde, og noen er hvite. Katrine hadde det ikke så bra der hun bodde før, men hun håper at hun kan få en ny start når hun flytter. Hun får tre nye venner med en gang. Hun blir invitert på hyttetur. Alt ser bra ut. Alt er veldig bra – helt til Katrine innser at det som er bra i livet ikke lenger hjelper mot det som er vondt. Noen ganges skal det bare en liten ting til før alt går i stykker.

Forestillingen har fokus på psykisk sykdom i nære relasjoner. En psykisk lidelse er en stor og uforutsigbar påkjenning både for den som er syk, og dens pårørende. Med utgangspunkt i dokumentarisk materiale har NIE skapt en forestilling om menneskesinnet, skarpt vårlys, selvivaretagelse og mørkets kraft. Brødre & Søstre belyser viktigheten av å snakke med hverandre utover det overfladiske, og byr på et optimistisk syn på at relasjoner kan overleve tunge psykiske plager.

 --- 

Drawing on the audience feedback from the project Museum of Memories, we have developed a performance based on young people’s experiences with mental health care. The main source of the material is documentary – collected from both youth that have been, or are in mental health care, and youth that have friends that struggle with mental health issues. Brothers & Sisters is a performance about mental health and sister/brotherhood.

 ---

Anbefalt fra 13 år. Forestillingen er produsert av NIE Teater i samarbeid med Brageteatret, og er støttet av Norsk Kulturråd.

«Skuespillerne har så klare blikk, jeg føler meg sett der jeg sitter, tatt vare på og omfavnet.» (NRK P2)
«Visuelt, vemodig og viktig!» (Drammens Tidende)

Performers: Helder Deploige, Ingeborg Larsen, Moa Meinich og Brede Fristad
Concept and director: Kjell Moberg
Scenography & costume: Katja Ebbel Frederiksen
Lighting Design: Norunn Standal
Composer: Helder Deploige
Producer: Iva Moberg/Uta Guildhus


Alle forestillinger:
26. august / kl.
17:00
27. august / kl.
18:30
Praktisk info: Teatersalen ligger i øvre vestibyle i Asker kulturhus. COVID-19: Asker kulturhus er nå åpent for maks 200 publikummere. Publikum vil få tilviste, faste plasser. Billettkjøpere vil bli kontakt med informasjon før forestilling. Ta kontakt på e-post kulturhuset@asker.kommune.no for kjøp av HC-billetter.