God bok: Historien om Borgen

Del på:

Bente Laugerud og Jon Christofersen presenterer den nylig utgitte boka «Historien om Borgen»

Er du interessert i lokalhistorie? Da kan presentasjon av den nylig utgitte boka «Historien om Borgen» være noe for deg. Dette er en samling artikler og fotografier som viser Borgenområdets vekst og utvikling fra slutten av 1700 tallet og frem til i dag. Boka er utgitt av Borgen vels historiegruppe. Vi dannet høsten 2016 en gruppe med tre medlemmer med felles interesse for lokalhistorie og med tilknytning til Borgen gjennom mange år. Siden da har vi samlet store mengder stoff gjennom grunnbøker, folketellinger, kirkebøker m.m. på Digitalarkivet. Mange enkeltpersoner har bidratt ved å låne oss gamle fotografier og gitt opplysninger gjennom samtaler og intervjuer.
Boka er ingen historiebok i vanlig forstand og ikke noe vitenskapelig verk. Forfatterne vil med boka skape tilhørighet og identitet til et område som i dag har over 6000 innbyggere. I desember ble boka delt ut gratis til alle boenheter på Borgen i samarbeid med Borgen vel.
Vi håper innholdet kan fange interesse også utenfor Borgen og gi økt kjennskap til vårt lokalmiljø. Her er beskrivelser av gårdshistorie, kjente kulturpersonligheter som har bodd her, intervjuer og fortellinger m.m. Boka er rikt illustrert.

I presentasjonen vil gi dere mange glimt fra boka, som vil være tilgjengelig på biblioteket for utlån.
Hovedforfattere er Jon Christofersen (80), lokalhistoriker, slektsgransker og mangeårig rektor på Borgen skole. Arne Helgesen (83) bor på Borgen og har i over 30 år vært en ildsjel i Borgen vel. Ikke minst har han skrevet en rekke artikler og tatt mange bilder i lokalavisen Borgenposten. Han er også en ivrig hobbyfotograf. Tredje medlem i historiegruppa er Bente Laugerud (71), også Borgenbeboer og tidligere rektor i Bærum, på Arnestad skole og Borgen. Hun har i tillegg til å være medforfatter også vært gruppas pådriver og sekretær.


    Gratis

  • Fredag 17. januar kl. 12.00 - 13.00 Gratis
  • StedAsker bibliotek
  • Dette arrangementet er gratis.

    Gavekort Kjøp gavekort her