Koronainformasjon
green arrow
instagram

Ingunn Bjørgo

Ingunn Bjørgo Ingunn Bjørgo
Fredag 13. november
kl. 20:00
STED:
Multisalen, Asker kulturhus
PRIS:
Fra 275,-
Forside / Program / Ingunn Bjørgo

Ingunn Bjørgo

Melodimaker, belgdrager og Askerbøring.

Ingunn Bjørgo begynte tidlig å spille klassisk trekkspill. Sent i tenårene oppdaget hun også toraderen, og med den folkemusikk og gammeldans. Ikke bare norsk, men også irsk, keltisk og svensk musikk satte varige spor. Ingunn har konkurrert og spilt konserter i mange land, og de seneste årene har hun fått en spesiell fasinasjon for nederlandsk Balfolk - noe vi vil høre eksempler fra i kveldens konsert, i hennes nyeste komposisjoner.

Ingunn Bjørgo er en erfaren låtskriver med en stor produksjon bak seg. Musikken hennes har nådd et bredt publikum i inn- og utland, og er blitt brukt av bl.a. NRK, Trygve Skaug, Helene Bøksle og Gaute Ormåsen. Hun har flere cd-innspillinger bak seg med AskerLadden, Ingunn Bjørgo Band og Bjørgo&Reistad, og bidrar også på innspillinger til artister som Christian Ingebrigtsen, Olav Stedje, Jeff Wasserman og Helene Bøksle. Ingunn har også vært mangeårig leder for Asker spell- og danselag. Med seg på scenen har hun sin faste strengemester, Åsmund Reistad.

Åsmund Reistad er opprinnelig fra Bærum, og bor nå i Ski. Han har bred erfaring i å jobbe med folkemusikk i grenseland mot andre genre, som verdensmusikk og jazz. Han startet sin folkemusikalske karriere i Chateau Neuf Spelemannslag og er nå bl.a. fast gitarist for Aasmund Nordstoga.

I 2015 gav Ingunn Bjørgo og Åsmund Reistad ut albumet "Huskelappen", og til gode kritikker. Dagbladet slo til med overskriften "Prøv denne som medisin mot trekkspillhat", og skrev videre: "Med sin håndlagede torader fra Italia er Bjørgo kapteinen på skuta, mens Reistad er en stødig skipper som legger seg på været - uten å skape mange bølger. Han skaper den rette, myke stemningen med enkle midler, mens Bjørgos spill bør overbevise selv den mest iherdige trekkspillhater om at det bor mye i det ofte utskjelte instrumentet om det brukes med eleganse."

Billetter i salg nå!

NB! Grunnet smitteverntiltak er det begrenset antall plasser tilgjengelig.

- For å kunne gjennomføre konserten på trygt vis og i henhold til smittevernreglene vil alle publikummere få tildelt en bestemt plass i lokalet, med avstand til andre.

- Du kan ikke delta på konserten dersom du er i karantene, eller har symptomer på sykdom (vond hals, feber, forkjølelse, magevondt).

- Hold 1 meters avstand til andre. Eneste unntak fra regelen er personer i samme husstand/nærkontakter. 

Praktisk info: Multisalen ligger i øvre vestibyle i Asker kulturhus. Ta kontakt på e-post kulturhuset@asker.kommune.no for kjøp av HC-billetter. Disse kan eventuelt kjøpes i skranken i Asker bibliotek. NB. Kjøpte billetter refunderes ikke.  
ARRANGØR:
Asker kulturhus