green arrow
instagram

Jo Skaansar – «Fange av mi tid»

Jo Skaansar – «Fange av mi tid» Jo Skaansar – «Fange av mi tid»
Torsdag 27. august
kl. 19:30
STED:
Multisalen, Asker kulturhus
PRIS:
Fra 100,- til 200,-
Forside / Program / Jo Skaansar – «Fange av mi tid»

Jo Skaansar – «Fange av mi tid»

Jo Skaansar – kontrabass

Ine Hoem – vokal

Helge Lien – piano

Håkon Mjåset Johansen – trommer 

Nesten ti år etter utgivelsen av det kritikerroste debutalbumet «Den blåaste natt», er Jo Skaansar endelig klar med nytt band og sin oppfølgerplate. «Fange av mi tid» tar utgangspunkt i Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist, og et fruktbart låtskrivingssamarbeid på tvers av generasjoner med den trettifem år eldre Edvard Hoem. For øvrig er dikt og lyrikk av norske poeter fra ulike tidsepoker håndplukket og bearbeidet, og supplerer og kommenterer dermed Hoems særegne og gjenkjennelige litterære stemme.

Vokalist Ine Hoem, som de siste årene har tatt steget inn i den norske pop-eliten, er fortsatt en viktig samarbeidspartner og alliert. Sammen med Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen skaper Ine og Jo musikalsk magi av Skaansars melodisk varierte og harmonisk sofistikerte komposisjoner, i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise.

Jo Skaansar jobber i inn- og utland med en rekke artister og band, mest innen jazz og folkemusikk. Som bassist har han en ekspressiv, lyrisk og moderne spillestil. Han har medvirket på omlag 40 plateinnspillinger og har spilt med blant andre Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Steve Dobrogosz, Jon Christensen, Beady Belle, Hot Club de Norvege, Sinikka Langeland, Trygve Seim, Sølvguttene og Trondheim Jazzorkester.

Om Jo Skaansar – «Den blåaste natt» (2010):

·      «Når jazzbassist Jo Skaansar debuterer på plate, er det verkeleg med stil» -Dagsavisen

·      «Musikerne gnistret av overskudd, og fenget publikum konserten igjennom med en storslått formidlingsevne» -Hamar                 Arbeiderblad

·      «Poesi på topp» -Laagendalsposten

·      «Den av konsertene på Kroa lørdag under Hemnesjazz 2010 folk var mest begeistret over var sannsynligvis Den Blåaste

Natt» -Hemnesværingen

·      «Skaansar viser seg som en svært god melodisnekrer. Han har en egen evne til å lage slentrende later med melodisk særpreg og snedige refreng» -Adresseavisen

·      «Som forfattar har eg hatt gleda av at Jo Skaansar har sett melodi til fleire av mine songtekster, og resultatet har etter mitt syn vore glimrande, ein frisk og dynamisk moderne klang, melodisk varierte og rytmisk spennande melodiar som kler mine tekster på ein framifrå mate» -Edvard Hoem

NB! Grunnet smitteverntiltak er det begrenset antall plasser tilgjengelig.

- For å kunne gjennomføre konserten på trygt vis og i henhold til smittevernreglene vil alle publikummere få tildelt en bestemt plass i lokalet, med avstand til andre.
- Du kan ikke delta på konserten dersom du er i karantene, eller har symptomer på sykdom (vond hals, feber, forkjølelse, magevondt).
- Hold 1 meters avstand til andre. Eneste unntak fra regelen er personer i samme husstand/nærkontakter.

Hvis forestillinger i Asker kulturhus blir kansellert på grunn av nasjonale eller lokale føringer i forbindelse med Covid-19, blir alle selvfølgelig refundert sine billettkostnader.


Praktisk info: Multisalen ligger i øvre vestibyle i Asker kulturhus. Ta kontakt på e-post kulturhuset@asker.kommune.no for kjøp av HC-billetter. Disse kan eventuelt kjøpes i skranken i Asker bibliotek. NB. Kjøpte billetter refunderes ikke.  
ARRANGØR:
Asker kulturhus