Klassisk: Siril Aufles Valberg

Del på:

Siril Aufles Valberg er en ung pianist fra Mosjøen som i fjor vår avsluttet masterutdanning ved Norges Musikkhøgskole i Oslo.
Etter konserter i bl.a Stormen kulturhus i Bodø, Kulturverkstedet i Mosjøen og Musikkteateret i Kongsberg kommer hun nå til Asker kulturhus med David Monrad Johansen(1888-1974) samlede klaververker på programmet.

I likhet med David Monrad Johansen har Valberg også vokst opp i Mosjøen. Der studerte hun ved musikklinjen før hun gikk et år på Toneheim folkehøgskole og deretter begynte studiene ved Norges Musikkhøgskole.

Som 17-åring spilte hun sitt første stykke av Monrad Johansen og har siden jevnlig opptrådt med hans musikk.
«Det er noe med tonespråket og uttrykket i musikken som treffer meg og passer mitt «nordnorske temperament», sier hun.

David Monrad Johansen er en av de viktigste norske komponistene gjennom tidene. Hans verker teller kanskje ikke så mange men er til gjengjeld svært ulike i stil, besetning og uttrykk. Monrad Johansen strevde med å finne sin vei som komponist og reiste blant annet til Tyskland og Paris hvor han fikk viktige impulser til sin kunstneriske virksomhet. Dette har resultert i at hans totalt seks verker for solo klaver fremstår som nokså forskjellige i stilen men med tydelig påvirkning fra norsk kultur, natur og folkemusikk. I 1945 ble Monrad Johansen dømt til landssvik og måtte sone fengselsstraff på Ilebu. Dommen for landsvik fikk store konsekvenser for hans posisjon i norsk musikkliv og førte til at musikken hans nesten ikke ble fremført på mange år.
Programmet for konserten er:
Kværnslaat for piano(1912)
Nordlandske danser op. 30
Prillar-guri, suite nr. 3 op. 12
Fra Gudbrandsdalen, suite nr. 2 op. 9
Nordlandsbilleder, suite nr. 1 op. 5
To portrætter fra middelalderen op. 8
Multisalen :: 18.09.2019 :: Nummerete sitteplasser

  Kjøp billett

 • Onsdag 18. september kl. 19.30 - 21.00 Kjøp
 • StedMultisalen, Asker kulturhus
 • Ordinære priser
 • Ordinær Pris 330,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Kjøp gavekort her