Maria Solheim - Den kulturelle barnevogna

Del på:

«Den kulturelle barnevogna» er en konsertserie for de som er hjemme med barn på dagtid. Konsertopplevelsen er for de voksne, men er spesielt tilrettelagt med god plass og tilpasset lydnivå. Med lave billettpriser og fantastiske artister byr vi på flotte musikkopplevelser for store og små. Kun foreldre med babyer/småbarn kan kjøpe billett.

Vi har god plass til barnevognparkering.

Albumet Stories of New Mornings er et varmt album som stryker buen over en skjør livstråd.
Det blir det vakker musikk av.

Maria Solheims sjette studioalbum “Stories of new mornings” kan sees som variasjoner over Prøysens “Du ska få en dag i mårå”. Den handler om å fremdeles være i live. Å våkne opp og vite at jeg fremdeles kan ta valg. At livet fremdeles har muligheter.

– I musikken er jeg åpen om alt, og allikevel er alt dekket av et slør av toner og sanglyrikk.
Noen av sangene er historier som bare jeg kjenner til. Følelser jeg nesten hadde glemt. Andre er spontane øyeblikksbetraktninger. Jeg fotograferer stemningene med gitaren, med melodiene og med tekstene.

Om utgangspunktet for sitt sjette soloalbum sier Maria Solheim:

– I wish I were in a band. Dette er drømmen som startet tidlig. Drømmen som er en av de tydeligste byggesteinene i mitt liv så lang. Drømmen om å spille i band ble virkelighet. Etter mitt fjerde album var jeg trett – og da drømmen ikke lengre var en drøm, forvitret den. Jeg la bort gitaren. Og jeg tenkte at jeg kanskje aldri ville røre den igjen. Så tok jeg tester. Jobbtester på internett. Det måtte da være noe annet jeg kunne drømme om? Internett gav meg ingen svar. Etter mange år borte fra musikken dukket det isteden opp nye sanger i hodet mitt. Og med sangene kom drømmen tilbake. Kanskje sterkere enn før. Den drømmen har gitt liv til dette albumet.

Maria Solheim fortsetter å bevege seg i de ytre grensene av popsjangeren. Hun har ofte blitt plassert innenfor Indiepop, ettersom hun gjentatte ganger har utfordret de konvensjonelle retningslinjene for en standard poplåt. På albumet Stories of New Mornings finner du begge deler: God popmusikk ispedd særegne musikalske elementer som understreker og forsterker budskapet i musikken. Maria Solheim har med seg et kruttsterkt lag av musikere, og sammen med arrangør og produsent Christer Slaaen har de skapt en plate som beveger seg fra fengende melodier, sarte fiolinpartier og sødmefulle tekster til overraskende latinamerikanske rytmer, fuzzy gitarer og lyden av regn. Lytter du ekstra godt kan du også høre lyden av en sort skjære på et av sporene.

MULTISALEN / 7.MARS 2019 / KLOKKEN 12.00 / UNUMMERERTE SITTEPLASSER


  Kjøp billett

 • Torsdag 7. mars kl. 12.00 - 13.00 Kjøp
 • StedMultisalen, Asker kulturhus
 • Ordinære priser
 • Ordinær Pris 125,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Kjøp gavekort her