Matiné – Min Forestilling om Mor – Bente Børsum

Del på:

«Jeg heter Bente Børsum. Jeg er skuespiller, og jeg har en historie å fortelle. En historie som har bodd i meg så lenge jeg kan huske»

Slik begynner Bente Børsum sin gripende historie om sin mor, Lise Børsum, som fra å være en godt gift legefrue på Oslos beste vestkant, snublet inn i motstandsbevegelsen da annen verdenskrig brøt ut. I 1943 ble hun arrestert, torturert, og sendt til konsentrasjonsleiren Ravensbrück i Tyskland. Da hun kom hjem igjen etter krigen greide hun ikke å forholde seg til sitt tidligere liv. Hun forlot familien. Og Bente.

Dette er en monolog som ønsker å si noe om vår nære fortid, og om krigens grusomheter – slik at vi aldri glemmer. Men denne historien handler ikke bare om grusomhetene i en tysk konsentrasjonsleir, om fornedrelsen, skammen og skyldfølelsen blant fangene, men også om glimt av medmenneskelighet, humor, samhold og håp i leiren. Om hvordan man kan leve under forvandlingens lov og vende forbannelse til velsignelse.

Og det er historien om et redd barn som blir forlatt av mor, først i flere år under krigen, og så på nytt etter krigen. Historien om en usedvanlig mor, et usedvanlig mor/datter-forhold, om Lise Børsums eksepsjonelle livsløp.

Les mer: http://www.minmor.no/

Forstillingen hadde urpremiere i 2006 og har siden vært vist på de fleste større scener i Norge. Dessuten har hun vært på turne for Riksteatret og Teater Innlandet. Forestillingen i dag blir nummer 189.

Utøvere: Skuespiller Bente Børsum og fiolinist Susanne Schwartz.

Bente Børsum er utdannet fra Statens Teaterhøyskole. Hun har væt fast ansatt ved flere teatre, blant annet Nationaltheatret, Rogaland Teater og Oslo Nye Teater. Bente har deltatt i en mengde film og tvproduksjoner. Hun har vært rektor ved Statens Teaterhøyskole i 2 perioder.

En forestilling basert på Lise Børsums bøker, artikler og brev, samt intervjuer med Bente Børsum.

Dramatisering og regi av Anne-Karen Hytten.


  Kjøp billett

 • Tirsdag 20. november kl. 12.00 - 13.30 Kjøp
 • StedMultisalen, Asker kulturhus
 • Ordinære priser
 • Voksen Pris 150,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Kjøp gavekort her