Minor Majority

Del på:

Ti år siden sist.

Den ellevte januar 2019 slapp Minor Majority «Napkin Poetry» – bandets første album på ti år. Dette markeres med en omfattende norgesturné som kommer innom oss i Asker kulturhus lørdag 6. april.

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «(In That) Premature Way», og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første musikalske tiåret i det nye millenniet her til lands. Eller som vokalist Pål Angelskår så kledelig beskjedent sa det i intervju med Norsk på Spotify: «Vi er et ganske stillferdig rockeband som var så heldige å treffe den musikalske tidsånden på begynnelsen av 2000-tallet.»
Nå er de tilbake med ny musikk. I oktober slippes singelen «Another Year» og i januar 2019 kommer albumet «Napkin Poetry». Hele tolv nye låter er det funnet plass til – fra de hektende, velformulerte poplåtene bandet har blitt så kjent for, via eksesser i alt country / americana landskapet til Ryan Adams og Jason Isbell – til saktegående, storslått rock i samme landskap som Madrugada, Midnight Choir og Tindersticks på sitt mest melodiske.
 
Minor Majority debuterte i 2001 med albumet «Walking From Nicole’s» og ga ut seks kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 180 000 fysiske eksemplarer. I 2006 vant de spellemann i klassen «beste popgruppe» for plata «Reasons to Hang Around.» Bandet har spilt over 500 konserter og turnert over hele Europa.
Minor Majority ga seg i 2010, men gjorde livecomeback i 2014 da de markerte 10-årsjubileet for gjennombruddsplaten «Up For You & I» med en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Siden har de spilt på Rockefeller årlig, til utsolgte hus hver gang.
Minor Majority lover en konsert med låter fra hele katalogen, både nye favoritter og gamle klassikere. Ikke gå glipp av denne muligheten til å se et av Norges beste og mest rutinerte pop-band med nytt materiale mellom hendene.
 
Teatersalen, Asker kulturhus
Lørdag 6. april 2019 klokken 19:30
Nummererte sitteplasser

Support: The Secret Sound of Dreamwalkers


Musikken til The Secret Sound of Dreamwalkers beveger seg mellom speisa country, psykedelisk rock og progressiv folk. Trioen slapp sitt debutalbum i desember 2017 til strålende kritikker og jobber nå i Athletic Sound med ny plate som kommer før sommeren 2019. TSSoDW har turnert både på klubbscener og på festivaler i hele Norge. Bandet ser fram til å spille enda mer i tiden som kommer, både i Norge og utlandet.

The Secret Sound of Dreamwalkers er:
Alexander Lindbäck – Kristine Marie Aasvang – Thomas Bergsten

Om den selvtitulerte debutplata:

“Et smakfullt album spekket med vellyd” – 5/6 Øyvind Rønning, Dagbladet Kristine Marie Aasvangs melodiøse komposisjoner og sangteknikker sender deg raskt til et steppelandskap i Asia, en forlatt countrybule, snødekte vidder i Finnmark eller fjellheimen lenger sør.

“Det er jo bare så utrolig fint at man ikke vet om man skal dåne eller bare legge seg ned for egen maskin, lukke øynene og nyte. …
platen den er knakende god.” – Kristin Winsents, Musikksjefen, NRK P13

Karen Jo Fields

I 1995 spilte Karen Jo Fields inn sin første demo med noen av Norges dyktigste produsentduoer: Peder Kjellsby og Sjur Miljeteig og i 2000 kom hennes første album Embrace Me, som inneholdt hiten med samme navn. I 2002 sang hun refrenget på Minor Majoritys monsterhit «Dancing In The Backyard» og deltok på ytterligere 5 låter på deres spellemannsnominerte plate «If I Told You, You Were Beautiful» (2002). Året etter ga hun ut kritikersuksessen Chase The Blue (2003) og «avlsuttet» karrieren med plata In Your Pages (2005). Så var det stille lenge. Men etter at hun gjorde en demo av sin nye låt «Horses», begynte ryktet å spre seg igjen: «Karen gjør comeback». «Karen har begynt å gjøre konserter igjen». Første livstegn var i Nordstrand kirke, hvor hun fikk besøk av Minor Majoritys Pål Angelskår på scenen. «Det var som en skolereunionfest 20 år etter, bare at alt var helt likt», sa Karen. Det magiske øyeblikket ble gjentatt på Minor Majoritys konsert på Rockefeller i januar i år. De som ikke fikk billett til den utsolgte januarkonserten, får en ny sjanse i Asker Kulturhus. 

Teatersalen, Asker kulturhus
Lørdag 6. april 2019 klokken 19:30
Nummererte sitteplasser

 


  Kjøp billett

 • Lørdag 6. april kl. 19.30 - 21.00 Kjøp
 • StedTeatersalen, Asker kulturhus
 • Ordinære priser
 • Ordinær Pris 375,-

 • HC-billetter kjøpes i billettluken. To HC-billetter per forestilling.
  Kjøpte billetter refunderes ikke.

  Gavekort Kjøp gavekort her