Bjørn Carlsen-rommet

Egnet til mottakelser

Bjørn Carlsen-rommet ligger i tilknytning til Festsalen i kulturhusets toppetasje. Lokalet er et flott tillegg til Festsalen ved for eksempel bryllup. Rommet er fylt av koloristen Carlsens fargeuttrykk, og gir rom for assosiasjoner.

Historie

Asker kommune har sikret seg arbeider av kunstneren over en lengre tidsperiode. Utsmykkingen består av et maleri som har vært i Asker kommunes eie fra før – ”Jorda er et egg, sola er en høne”, 1990. Dette er supplert med fem nye arbeider i pastell. I dette rommet treffer vi på figurer fra Carlsens forunderlige billedverden, mennesker og dyr. En av dem er Donald som metafor for den kommersielle underholdningsindustrien. Rommet er fylt av koloristen Carlsens fargeuttrykk, og gir rom for assosiasjon og refleksjon.

Asker-kunstneren Bjørn Carlsen blir sammenlignet med Edvard Munch, van Gogh og Cézanne. Han er ekspresjonist og kolorist, men symbolikken er ikke alltid like enkel å forstå. Det synes kunstneren selv er greit: – Det er greit å ikke forstå alt. Det er heller ikke nødvendig å bruke så mye tid på å tolke kunsten. Det er viktigere at bildene får en til å stoppe opp, til å tenke og stille spørsmål. Kunst er bare interessant hvis den skaper refleksjon.

Carlsen mener det destruktive også kan være vakkert. Personlig foretrekker han å la sterke følelsesmessige krefter komme til uttrykk framfor å male det han kaller «parfymert idyll». Han vil ha fram det estetiske i det destruktive eller humoren i alvoret, og maler satiren og humoren inn i samfunnskritikken. Bildene hans er fulle av paradokser og selvmotsigelser. Ifølge førsteamanuensis Holger Kofoed, som har skrevet bok om Bjørn Carlsen, handler bildene om det moderne menneskets sjeleliv, og om kampen for å overleve.

Carlsen er utdannet ved Statens kunst- og håndverksskole og Statens kunstakademi, og har vært en av landets ledende billedkunstnere siden 70-tallet. Man finner verkene hans i Nasjonalgalleriet, Muséet for samtidskunst og i store, prestisjefylte gallerier i og utenfor Norge. Han er født og oppvokst i Oslo, men har bodd i Heggedal i 36 år.

  Fakta og bestilling

 • Lokalet passer til Bryllup, bursdag, dåp, julebord, konfirmasjon, minnestund
 • Minimumsleie1 time
 • Kapasitet30 personer
  Oppdekking20 personer
 • CateringFri til å benytte egen matleverandør. Drikkevarer kan medbringes. Vi kan også være behjelpelig med catering.
 • MultimediaPiano og musikkanlegg kan leies.
 • TilgjengelighetHovedinngang i 1.etasje med heis eller trapp til lokalet.
 • InternettGratis Wifi-sone
 • AdresseStrøket 15A, 1383 Asker
  4. etasje
 • BookingRing 66 90 96 50
  TelefontidMandag til torsdag
 • PrislisteUtleiepriser Næring
  Utleiepriser Organisasjoner / Privat